Kipróbáltam a Microsoft 365-öt! Vajon érdemes fizetni érte havonta?

Kipróbáltam a Microsoft 365-öt! Vajon érdemes fizetni érte havonta?

Az elkövetkező hetekben különböző népszerű tárhelyszolgáltatások kerülnek tesztelés alá, amiket pontozni is fogok. És a legtöbb pontot kapó tárhelyszolgáltató megkapja a „Legjobb tárhelyszolgáltató” címet.

A mai napon a Microsoft saját felhő alapú szolgáltatását próbáltam ki, ami igazából nem csak tárhelyet ad, de az Office csomagot is megkapjuk, valamint olyan fontos szolgáltatásokat, mint a Teams.

Történelem

A Microsoft 2011-ben vezette be a Office 365-öt, egy felhőalapú előfizetéses szolgáltatást, azzal a céllal, hogy tartalmazza a Office programokat, a Exchange Online, Skype for Business, és hasonló programokat nem csak magánszemélyeknek, hanem a cégeknek, és az iskoláknak is. Továbbá az is volt a célja a Office 365-nek, hogy bárhol és bármikor hozzáférjenek dokumentumaikhoz és szolgáltatásaikhoz a felhasználók az interneten keresztül bármelyik eszközről. 2020-ban azonban a Microsoft átnevezte a Office 365 márkanevet Microsoft 365-re, hogy az új név tükrözze azt, hogy ebben nem csak a Office van benne, hanem további Microsoft-os szolgáltatásokat is.

Felület

A felület átlátható, de mégis kezd elavulttá válni. A kezdőlapon a fájlok között tudunk böngészni, továbbá egyszerűen tudunk létrehozni pl Word dokumentumot. Kapunk továbbá egy keresősávot, ahova beírhatjuk a keresett fájlok nevét, vagy alkalmazás nevét. Valamint egy menüsort is, ahol kiválaszthatjuk, hogy pl csak a Exceles dolgokat szeretnénk látni.

A Office programokat ha nincsen előfizetésed, akkor csak böngészőből tudod őket elérni, azonban arra fel kell készülnöd, hogy nem minden funkciókat kapsz meg. Ha pedig van előfizetésed, akkor természetesen a hagyományos Office programokhoz is lesz hozzáférésed, amihez mindig kapsz majd frissítéseket.

Amikor előfizetünk rá, akkor ilyen felület jön be.

Melyik eszközökön elérhető a Microsoft 365?

Telefonokra létezik egy dedikált alkalmazás, ami minden fontos funkciót támogat, továbbá tudunk Word dokumentumot, Powerpointot, és Excel táblázatot csinálni. Az alkalmazás elérhető Androidra, és iOS-re is. Azonban régebben a Huawei eszközökre is lelehetett tölteni, de sajnos már nem.

Valamint böngészőből is tudjuk használni a Microsoft 365-öt a következő webcímeken keresztül: https://www.office.com/ vagy https://www.microsoft365.com/. És egy dedikált alkalmazás is van a Windows-os, valamint Chrome OS-es számítógépekre. (Az előbbin alapon rajta van már amikor telepítjük a Windowst.)

Tárhely

Ez a legfontosabb szakasz, ami miatt is írom meg ezt a tesztelős bejegyzést. Alapjáraton 5 GB-ot kapunk amikor létrehozunk egy Microsoft fiókot. És ebben a tárhelyben belefog tartozni az e-mailek, a feltöltött fájlok, és a Microsoft 365 alkalmazással létrehozott dokumentumok/táblázatok is. Azonban a tárhelyet növelni is lehet különböző M365 előfizetésekkel.

Csomagok

A Microsoft 365-nek nagyon sok változata és csomagja létezik. Én most a Otthoni változatot fogom figyelembe venni.

Csomagok neveiHaviÉves, ha vanTárhely mennyiségMegjegyzések
Free (ingyenes)Nem kell érte fizetni5 GBMinden alap funkciót megkapunk. Valamint reklámok lesznek a Outlook levelezőprogramban.
Basic (Alapverzió)539 Ft5.389 Ft100 GBEz a csomag el van rejtve, de létezik. Ezzel a csomaggal csak a tárhelyet lehet 95 GB-tal bővíteni. Valamint reklámmentes lesz a Outlook levelezőprogram is.
Egyszemélyes verzió2.499 Ft24.999 Ft1 TBItt szinte minden M365 programot megkapunk. Valamint le is tudjuk tölteni az Office alkalmazásokat.
1 TB = 1000 GB
Family verzió3.599 Ft (Egy hónapig ingyenes)35.999 Ft6 TB (Személyenként 1 TB)Legfeljebb 5 emberrel megtudjuk osztani a előfizetést, akiknek ugyanúgy 1 TB-os tárhelyük lesz, mint neked. Valamint lehetőségünk van egy hónapig díjmentesen kipróbálni.

Azonban nem muszáj a Microsoft oldalán megvásárolni, mert sokszor akciósan is megtudjuk vásárolni különböző web áruházakban akár egy évre is a Microsoft 365-öt. De csak a megbízható oldalakról érdemes megvásárolni.

Összefoglaló

Szerintem aki nagyon szereti a Office programokat, és szeretne akár 1 TB-os felhőtárhelyet magának, akkor jó választás lehet számára a Microsoft 365. Főleg a vállalkozások szokták használni a Microsoft 365-öt, pl én is a Teams-et nagyon szeretem belőle, de majd az egy másik téma lesz. Úgy gondolom, hogy lehet a M365 főoldalára egy kis felújítás nem lenne rossz, de ez csak az én véleményem. Valamint az se lenne rossz, ha több tárhelyet adna a felhasználóknak a Microsoft, ugyanis egy másik tárhely szolgáltató 15 GB-t ingyen tárhelyet ad a felhasználóinak.

Feliratkozás
Visszajelzés
1 Comment
Legrégebbi
Legújabb A legszavazatottabb
Inline Feedbacks
View all comments