Előrendelhető lett az új Google TV Streamer! (Egyenlőre nem nálunk..)

Előrendelhető lett az új Google TV Streamer! (Egyenlőre nem nálunk..)

Az AI-val és Google Home-mal felturbózott Google TV Streamer megérkezett, az Apple TV konkurenciája.

Még 2020-ban mutatkozott be a Google TV operációs rendszer, valamint a 4K-s Chromecast Google TV-vel eszköz. Azóta eltelt közel 5 év, és megérkezett a Google TV Streamer eszköz, ami már nem Chromecast márkanéven jelent meg.

A Gemini teljes összefoglalókat, ismertetőket (akár évadonként is), és tartalomlebontást tud létrehozni.

Ezen kívül képeket is lehet generálni TV-n keresztül, amit akár képernyővédőként is használhatunk. (Azonban fontos azt megjegyezni, hogy itthon a Gemini-vel nem tudunk képeket generáltatni, még akkor se ha van előfizetésünk.)

Tudjuk a TV-n keresztül is kezelni a Google Home-mal összekapcsolt eszközöket, pl lámpákat, stb. Továbbá a biztonsági kamerákat is megnézhetjük a Google Home-mal. Valamint az eszköz kapott Matter támogatást is, így olyan eszközöket is tudunk rajta kezelni, ami nem támogatja a Google Home-ot.

A Google most figyelembe vette a felhasználói visszajelzéseket, így továbbfejlesztették a távirányítót, valamint magát az eszközt is. A távirányító könnyebb lett, és kényelmes. A gombelrendezés is változott, valamint kapott egy testreszabható gombot is, amire be lehet programozni a kedvenc alkalmazást, de akár a Google Home panelt is rá lehet programozni, hogy egy kattintással meg lehessen nyitni. Továbbá ha elveszik véletlen a távirányító, akkor mostantól a Google TV Streamer hátulján található kis gombbal, a Google Home alkalmazásban található gombbal, de még a Google Segédet is megtudjuk arra kérni, hogy a távirányítón elindítson egy sípoló hangot, amivel megtalálhatjuk a távirányítót.

Maga az eszköz is sokkal jobb lett, például gyorsabb processzort, 2 helyett 4 GB Ramot, és 8 helyett 32 GB belső tárhelyet kapott, ami elérhetővé teszi a gyorsabb alkalmazás betöltési időt, valamint a gördülékenyebb navigációt. Továbbá kapott egy Ethernet-portot is, így vezetékes internetet is tudunk rákötni, de viszont plusz USB-portot sajnos nem kapott.

Kezdem a rossz hírrel… Sajnos arról nincs információm, hogy kapható lesz-e hazánkba is az eszköz, max külsős oldalakon. De reméljük, hogy hamarosan hazánkba is elindul a hivatalos Google Store webhely. Azonban a jelenlegi információm szerint csak az Egyesült Államokban lesz még kapható.

Az ára 99,99 dollár előrendelésben, ami átszámítva kb 36.500 Forintnak felel meg. De amíg ide ér hozzánk az lehet olyan 50-60 ezer is.

Ti mit gondoltok az új eszközről? Írjátok le kommentbe!

(Forrás: Google)

Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Legrégebbi
Legújabb A legszavazatottabb
Inline Feedbacks
View all comments