Ennyi volt, megszűnik a Paint 3D támogatása – Frissítve

Ennyi volt, megszűnik a Paint 3D támogatása – Frissítve

7 év után megszűnik a Microsoft egyik alkalmazása a Paint 3D.

Egy olyan üzenet jelent meg néhány felhasználónak, hogy a Paint 3D 2024. november 4-ig lesz elérhető a MS Store kínálatában, és több frissítést így nem fog kapni se.

Egyenlőre azonban arról nincs semmi hír, hogy 2024. november 4. után is elérhető lesz-e a 3D könyvtár például, de valószínűleg nem.

Azóta a Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy a hír igaz. Valamint november 4. után is működni fog a Paint 3D.

A Paint 3D-t még 2017-ben lett elérhető a Windows 10 Creators frissítéssel, azzal a céllal, hogy leváltsa idővel a klasszikus Paint alkalmazást. Akkoriban nagy szám volt az, hogy egy modern felhasználói felületet, új 2D és 3D festési funkciókat, 3D-s nyomtatási lehetőséget, de PNG formátum és rétegek támogatást is kapott. Valamint széles 3D-s könyvtárat is kapott, amihez tartozott az is, hogy a Minecraft építményeinket is betudtuk exportálni.

Sajnos hiába dicsérték kezdetben a Paint 3D-t, mégis a klasszikus Paint alkalmazást használták legtöbben. Így idővel kezdett elavult lenni a Paint 3D, mivel a Microsoft nem adott ki újabb frissítéseket. A Windows 11-gyel pedig már világossá vált az is, hogy a Paint 3D egyszer csak meg fog szűnni, mert már nem volt alapból letöltve az új eszközökre, valamint a Klasszikus Paint kapott egy pár frissítést is.

Így aki még szeretné kihasználni ezt a alkalmazást, annak ajánlom azt, hogy november-ig töltse le a Paint 3D-t.

(Forrás: @phantomofearth az X-ről)

Feliratkozás
Visszajelzés
2 hozzászólás
Legrégebbi
Legújabb A legszavazatottabb
Inline Feedbacks
View all comments
mszabithebest
mszabithebest
1 hónapja

Szerintem hamarosan fogunk kapni erről több információt maga a Microsofttól, mivel már sok más híroldal is elkezdett foglalkozni a témával, szinte tele van ezzel az internet, és én esélytelennek tartom, hogy ez a végén ne valósuljon meg, vagy esetleg lelepleződjön, mint kamu hír.