Megérkezett a ChatGPT legújabb modellje a GPT-4o mini!

Megérkezett a ChatGPT legújabb modellje a GPT-4o mini!

Az elmúlt időszakban sok bejelentést tett az OpenAI a ChatGPT-vel kapcsolatba. Ilyen az új költséghatékonyabb GPT-4o mini, a SearchGPT, de napokon belül megérkezik néhány Plus előfizetőnek az új fejlett hang mód is!

Közel két hete bemutatta az OpenAI a GPT-4o minit, ami nem csak leváltotta az ingyenes felhasználók számára a GPT 3.5-ös modellt, de még költséghatékonyabb is!

Az OpenAI reméli azt, hogy a GPT-4o mini jelentősen bővíti az AI-val épített alkalmazások körét azáltal, hogy a Mesterséges Intelligenciát sokkal megfizethetőbbé teszik. Az OpenAI bejelentéséből az is kiderül, hogy a GPT-4o mini 82%-ot ért el az MMLU-n (Massive Multitask Language Understanding), és jelenleg felülírja a GPT-4-et a csevegés beállítások terén az LMSYS ranglistán. Jelenleg a GPT-4o mini ára 15 cent millió bemeneti, és 60 cent egy millió kimeneti token, ami több mint 60%-kal olcsóbb, mint az előző GPT-3.5 Turbo. Továbbá azt is kiemelték, hogy a GPT-4o mini támogatja a szöveg módot és a látási módot az API-ban, de jövőben támogatja a szöveges, képi, videó és hangi bemeneteket és kimeneteket. És a modell kontextusablaka 128 ezer token, kérésenként akár 16 ezer kimeneti tokent is támogat, valamint 2023 októberéig rendelkezik tudással.

Csütörtökön bejelentette az OpenAI, hogy elkezdték tesztelni a SearchGPT-t, ami az új mesterséges intelligencia keresési funkciók ideiglenes prototípusát jelenti, amely gyors és időszerű válaszokat ad egyértelmű és releváns forrásokból.

Aki ki szeretné próbálni, az tud a várólistára jelentkezni, ahol limitált felhasználókat terveznek bevenni tesztelőnek. Azonban az OpenAI úgy tervezni, hogy a későbbiek folyamán be fogja integrálni a ChatGPT-be.

Még a májusban a GPT 4o bejelentésekor bejelentette az OpenAI, hogy júniusban érkezik az új hang mód, ami például látássérülteknek segíthet. De viszont egy hónapot késett, azonban a héten megérkezhet néhány GPT Plus előfizetőnek az új hang mód, ami sok mindent fog hozni magával. Például érkezik az élő fordítás a nyelvek között, ami azért lesz hasznos mert ha külföldön jár az ember, akkor valós időben letudja fordítani a utcatáblákat például. De például valós időben fog látni a GPT, ami a látássérülteknek lesz nagyon hasznos dolog, mert elmondja a GPT, hogy jelenleg milyen épületek lát például. És tud majd nevetni is a GPT, valamint sírni is. Azt azonban még nem tudni, hogy mikor érkezik meg mindenkinek, valamint azt se hogy ingyenes lesz-e vajon.

Ti mit gondoltok, hasznos ez a három dolog, vagy már túl messzire megy az AI? Írjátok le kommentben.

(Forrás: OpenAI)

Feliratkozás
Visszajelzés
2 hozzászólás
Legrégebbi
Legújabb A legszavazatottabb
Inline Feedbacks
View all comments
vlevente1359
vlevente1359
1 hónapja

És tud majd nevetni is a GPT, valamint sírni” lesznek érzései? lol